Pappilan hätävara a'la Kenkävero
Takaisin sivulle Gourmet
4 hengelle
- ½ pullapitko (iso ja vanha)
- 100 g hyvää vadelmahilloa
- 2 dl kuohukermaa
- hienoa sokeria
Viipaloidaan pullapitko ja jos pulla on tuoretta annetaan viipaleiden kuivahtaa ilmavasti pari tuntia. Leivinpaperilla vuoratun n 30*20 cm uunivuoan pohjalle ladotaan pullaviipaleita siten, että pohjaan jää rakoja. Viipaleet sivellään ohuelti hillolla ja päälle ladotaan lisää kerroksia ja hilloa kunnes koko pitko on käytetty. Vuokaan kaadetaan kerma ja pinnalle ripotellaan hieman sokeria. Paistos paistetaan 175 asteessa (kiertoilmassa riittää 160) n. 30 min tai kunnes pinta saa hieman väriä, jonka jälkeen se jäähdytetään kylmäksi kevyen painon alla.
Paistos kumotaan ja otetaan muotilla annospaloja. Annospalat asetellaan pieneen uunivuokaan jonne lisätään hieman kermaa ja ripaus sokeria. Paistosta lämmitetään 175 asteisessa uunissa n 10 min. Hätävaran tulee olla kiinteää ja rapeaa pinnaltaan.
Pappilan hätävara tarjoillaan vadelmasorbetin ja sokerikastikkeen kanssa. Annokset voidaan vielä koristella tuoreilla vadelmilla ja suklaakoristeella sekä tuoreilla yrteillä.