Ota yhteyttä


Kerro kokemuksistasi tai anna palautetta lomakkeella, johon pääset tästä linkistä.

Rapion mylly

Vanha mylly kertoa voi monta tarinaa.

Jo vuodesta 1812 toiminut Karl Fredrik Hammarenin rakennuttama ja nykyisin Härkösten omistama Rapion Mylly kuuluu Suomen vanhimpiin yhtäjaksoisesti toimineisiin teollisuuslaitoksiin. Mylly rakennettiin tulli jauhatusmyllyksi aikana, jolloin jauhettiin vain asiakkaiden viljaa ja jauhatuspalkka ootettiin viljana eli tullina. Mylly sijaitsee kuohuvan Rapionkosken partaalla ja vielä tänäkin päivänä mylly saa osan käyttövoimastaan koskesta. Oma vesivoimalaitos jauhaa kosken kuohut vihreäksi energiaksi.

Vehmaan luonnon keskellä edelleen toimivassa myllyssä lähiseudun vilja jalostetaan nykyään erilaisiksi myllytuotteiksi. Rapio pitää tuotantosarjat pieninä, jotta tuotteet ovat aina ja varmasti tuoreita, ja niissä on tallella luonnon omat aromit ja aito viljan maku. Rapion Myllyn valikoimiin kuuluu yli kaksikymmentä erilaista lisäaineetonta viljatuotetta, joita voi ostaa viehättävästä Myllypuodista.

Rapion myllyn kesäteatterin katetussa katsomossa voi kohdata teatterimaailman tähtiä ja nauttia tasokkaasta teatterista tunnelmallisessa myllymiljöössä, joka on kulttuurihistoriallisestikin merkittävä kohde. Tervetuloa kirjoittamaan omalukusi Rapion Myllyn tarinaan.

  • Mylly
  • Myllypuoti
  • Kahvila

Rapion mylly
Rapiontie 175
51930 Paatela, Juva
Puh. 015 454 602

www.rapiontuote.fi

Avoinna 16.6. - 6.8. joka päivä klo 11-18. Myllypuoti on avoinna sopimuksen mukaan.

Kahvila on avoinna tilauksesta ryhmille.

Rapion mylly sijaitsee tien numero 14 varrella Juvankeskustasta 16 km Savonlinnan suuntaan.