Ota yhteyttä


Kerro kokemuksistasi tai anna palautetta lomakkeella, johon pääset tästä linkistä.

Kenkävero

Koe vanhan pappilamiljöön unohtumaton tunnelma, uppoudu käsityöläisperinteeseen ja näe puutarhan häikäisevä kukkaloisto.

Mikkelissä Saimaan rannalla sijaitsevassa ja pieteetillä restauroidussa Kenkäveron pappilamiljöössä voi tutustua käsi- ja taideteollisuusnäyttelyihin, tehdä ostoksia monipuolisesta myymälästä sekä nauttia lounaasta tai illallisesta pappilaravintolassa. Kesällä pappilan kukkaisloistostaan kuuluisassa puutarhassa voi ihastella peräti yli viittäsataa kasvilajia. Ja pääseepä Kenkäveron pappilan laivalaiturista risteilemään Saimaallekin.

Kenkäveron nimen alkuperästä on useita tarinoita. Erään tarinan mukaan savolaisilla oli tapana panna silloisessa Kenkäveron saaressa kengät jalkaansa kirkkoon mennessään ja riisua ne taas kirkosta palatessaan. Kerrotaan myös, että nimi olisi peräisin Nuijasodan ajoilta, jolloin savolaiset nuijamiehet huijattiin antautumaan Kenkäveronniemen pappilan pihalla. Nimen on arveltu liittyvän myös lukkarin palkkaan. Papin oli nimittäin annettava lukkarille vuosittain pari kenkiä ja villasukat palkaksi tuomiokapitulin kirjeitten kuljettamisesta.

Kenkävero
Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli
Puh. 0440 162 270

www.kenkavero.fi

Avoinna ympäri vuoden ma–pe 10–18, la 10–16,
su 10–18. Muuna aikana tilauksesta.
Asuntomessujen aikaan 14.7.-13.8.2017 joka päivä klo 10-19.

Kenkävero sijaitsee 5-tien varrella Mikkelin kaupungin kohdalla.