Ota yhteyttä


Kerro kokemuksistasi tai anna palautetta lomakkeella, johon pääset tästä linkistä.

Kyyhkylän kartano

Ikimuistoisia lomakokemuksia ja virkistystä vapaa-aikaan Saimaan rannalla.

Kyyhkylän alueen historia ulottuu useiden vuosisatojen taakse, sillä tienoolla oli asutusta jo rautakaudella. Varsinainen Kyyhkylän Kartano syntyi 1630-luvulla, kun läänitys vouti Hansa Bomgård sai alueen talot omistuksiinsa ja jatkoi ratsumiesperinnettä. Kyyhkylästä tehtiin Karjalan ratsuväkirykmentin Ylä-Savon komppanian rustholli eli ratsutila nro 36. Kyyhkylän omistajat olivat pitkään joko kruunun virkamiehiä tai sotilaita.

Isäntäväen tehtävänä oli johtaa talon toimia sekä huolehtia seuraelämän vaatimuksista. Päivittäisiin askareihin he eivät puuttuneet, sillä ruumiillinen työ ei kuulunut herrasmiehelle. Vuonna 1856 rakennettu nykyinen kartanorakennus on ollut monenlaisessa käytössä. Entisajan kulttuuriin kuuluivat vierailut. Talo tuli aina olla valmiina vastaanottomaan ystäviä ja tuttuja, niin nykyäänkin. Perinteikäs kartano on nykyään täysin uudistettu hotellikäyttöön ja pihapiirissä on uusi hotelli Rustholli.

Historiallinen vanha kartano ja uusi uljas hotelli Rustholli tarjoavat laadukasta majoitusta vieraillemme. Viereinen kuntoutuskeskus täydentää palvelut monipuolisella liikuntalajien, hemmotteluhoitojen ja oheisohjelmienvalikoimalla. Kokonaisuudessaan - upeat huoneet, luxus-sviitit, tunnelmallinen spa-osasto, erinomainen ruoka sekä monipuoliset aktiviteetit ja kokoustilat luovat yhdessä ainutlaatuisen miljöön, joka tyynnyttää mielen ja tarjoaa PAREMPIA HETKIÄ… hetken ylellisyyttä, aivan Saimaan rannalla. Lämpimästi tervetuloa!

Kyyhkylän kesä 2017

  • Kartanoravintola
  • Juhlat, häät ja yksityistilaisuudet
  • Majoitus- ja kokouspalvelut Kartanohotellissa ja Rustholli-hotellissa
  • Virkistystä ja hemmottelua

Kyyhkylän Kartano
Kyyhkyläntie 6 A
50700 Mikkeli
Puh. 0440 203 320

www.kyyhkyla.fi

Kartanon ravintolasali avoinna tilauksesta ympärivuoden. Kartanon majoitus- ja uudisrakennuksen hotelli avoinna joka päivä. Vastaanotto: ma–la 8–22, su 8–20. Myyntipalvelu: ma–pe 8–16.